Ambassade Brussel - Marcotte Style
Ambassade Brussel - Total Interior Design
Lees meer

Een niet te onderschatten taak om een ambassade van 1200 m² met 4 verdiepingen volledig in te richten in 50 dagen. De onderhandelingen en besprekingen hebben meer als een jaar in beslag genomen.

Een consul met consulaat komt op het gelijkvloers terecht. Een volledige keuken op maat werd ingericht op het beneden verdiep. Meerdere Ambassadeurs nemen hier hun intrek.

Naast het land dat moet worden vertegenwoordigd, komt de NATO ambassadeur en de ambassadeur die aan het hoofd is voor de speciale Missie om het land te vertegenwoordigen tegenover de EU.

Er werken dus heel wat personeel in een dergelijk gecentraliseerde ambassade. Helemaal boven op het laatste verdiep werden er ergonomische en praktische kantoor burelen geplaatst voor meer als 20 medewerkers.

Er werd speciaal gekozen voor een retro stijl met een hedendaags zuidelijke tint. De grandeur van de stijlvolle grote kristallen lusters passen perfect bij een ambassade en toch heeft de interieurarchitect een bijkomend accent willen leggen. Dit is te merken aan de hier en daar grijze details zoals sommige tapijten en meer als 50 muurlampen die het beige, als hoofdkleur ergens toch bewust moeten contrasteren. Het breekt de monotonie en geeft hierbij wat diepte met een grijze kleurvariant. Om het zuidelijk en fris gevoel te blijven geven is het opvallend dat de lichte kleuren dominerend toch aanwezig zullen blijven.

In september 2012 kunt u in iedere boekenwinkel het boek “WONEN MET STIJL – TIJDLOOS WEGDROMEN 3” van Patrick Retour, waar deze realisatie op een 10 tal pagina’s is geïllustreerd en beschreven.

Bekijk al onze persartikelen en kom tot rust in onze creaties!