Brussel avenue Louise New York style - Marcotte Style
Brussel avenue Louise New York style - Total Interior Design
Lees meer
Marcotte Style verzorgde de totaalinrichting van dit appartement aan de Avenue Louise in Brussel & creëerde een unieke interieur beleving in New York Style. Marcottestyle kreeg hier nog eens “carte blanche” voor de totaalinrichting van een zakenman uit Parijs. Van nieuwe vloeren, elektriciteit, herindeling van de ruimtes tot de keuken op maat, alles werd door Marcottestyle ondernomen. Dit gaf een kostenplaatje van een paar 100.000 €, maar als u de “voor en na” foto’s bekijkt op het einde van dit fotoboek, dan begrijpt u wel snel dat door deze meerwaarde, die hier werd gecreëerd, de kostprijs snel relatief onbeduidend lijkt te zijn geworden, waarbij de eigenaar bij de verkoop onmiddellijk een flinke winst boekte.

Van zodra men de voordeur van het appartement opent, krijgt men de indruk in een andere wereld te treden. Het thema is effectief wel bewust zwart-wit met rode accenten. De stijl is hier wel specifiek te noemen. Men zou kunnen spreken over strak modern, alhoewel het soms terug overhevelt naar klassiek met behoud van eveneens nog enkele design details.

De kleuren in de hal zijn eveneens het thema “black & white” met marmeren vloer.  De lambrisering en de deuren vormen een geheel in dezelfde kleur:

De keuken is strak modern. De rood en zwart gelakte keukenkasten worden onderbroken door LED strips. Een inox fornuis met zwart ceramische kookplaat maakt het geheel heel strak. Aan de aangename bar zijn er drie mooie lederen bar stoelen.

 

De kleuren worden steeds doorgetrokken tot in de slaapkamers. Marcottestyle heeft van twee ruimtes een geheel gemaakt met dressing en slaapkamer. De ruimtes zijn door een geautomatiseerde dubbele deur gescheiden. Zo kan men er één ruimte van maken of het intiem houden.

Iedere slaapkamer heeft nu ook zijn eigen badkamer in suite:

Het buitengewone wordt doorgetrokken tot in de badkamers. De hoofdbadkamer heeft een hoek ligbad met eveneens een massage douche en het water die uit de kranen komt krijgt een blauwe of rode kleur naargelang het koud of warm is. Dit betekend natuurlijk niet dat het water gekleurd is maar door het water die op een speciale doorzichtige cascade vloeit verkleurd de achtergrond naargelang het water warm wordt.

Marcottestyle heeft van dit appartement alle muren gestript: nieuwe plafonds, muurplaaster, parket, electriciteit, ramen, schilderwerken, meubilair enz.  Bekijk aandachtig even de VOOR & NA: