Gent Cottage appartement - Marcotte Style
Gent Cottage appartement - Total Interior Design
Lees meer

Van Nieuwbouw tot Cottage appartement:

Dichtbij Gent, een Cottage appartement dat door Marcotte Style werd ingericht. Marcottestyle heeft bij dit nieuwbouw appartement vanaf de beginfase de bouwheer volledig begeleid in alle technische en praktische gegevens.  Dit heeft het voordeel dat Marcotte Style, als onafhankelijke professionele adviseur de bouwheer ondersteunt tegenover alle aannemers en dit tot bij de officiële oplevering.

Daarbij gaat Marcotte Style ook nog de plannen aanpassen, samen met de bouwheer, om de geplande binneninrichting perfect af te stemmen. Zo worden geen overtollige of zichtbaar storende stopcontacten geplaatst, maar alles krijgt zijn wel bedachte juiste plaats.  Zo wordt alles voorzien en wordt er achteraf hoeft er geen nutteloze en kostelijke aanpassingen meer gebeuren.

Alles wordt hier volgens de vooraf bestudeerde totaalinrichting ingeplant. Stopcontacten in de vloer zijn netjes verdoken en alle kabels voor de muziekinstallatie komen precies op de juiste plaats in de maatkasten of bibliotheek van de living. Bij een totaalproject is deze service volledig gratis en worden er ook geen enkel ereloon hierop aangerekend.

Carte blanche voor het ontwerp:

Hier kreeg Marcotte Style een ongeveer “carte blanche” voor het ontwerp alhoewel op voorhand de bouwheer die aan de andere kant van de wereld woont op afstand steeds kon bijsturen dank zij het “architectuur dossier” met 3d voorstelling, foto’s van elk gekozen meubilair, CAD plannen … die bij de aanvang reeds werd opgesteld in samenspraak met de bouwheer. Het resultaat is fantastisch. Een typisch cottage stijl appartement die knusjes en warm oogt. Door zijn taupe en zandwitte kleuren voelt dit appartement zich zoals in het zuiden. Alles is werkelijk homogeen. Van het salon tot in de slaapkamers zijn alle ingrediënten passend. Een en al dezelfde kleuren en toch is iedere ruimte anders. Marcotte Style heeft hier werkelijk bijna alles onder handen genomen tot het plafond met dimbare spotjes en geïntegreerde muziekinstallatie van Bose. Zelf de eettafel werd op maat gemaakt met een massief eiken blad en tafelpoten in kruisvorm met dezelfde taupe kleur van de lambrisering. De bouwheer koos eveneens voor een duurdere versie van lambrisering in dezelfde design of de in gemaakte kasten. Alle radiatoren werden prachtig weggewerkt waardoor nog een paar dressoirs werden gecreëerd. Dit nadeel werd uiteindelijk een voordeel voor het oog. Met de passende hanglampen en muurlampen wordt de woning volledig aangekleed. Hier is alles subtiel tot zelfs de meubelen in dezelfde kleurpalet, die door Marcotte Style werden bezorgd. Hier heerst een niet overladen, luchtig en toch heel warme atmosfeer. Geen wonder dat dit appartement reeds in verscheidene boeken en tijdschriften werd opgenomen als voorbeeld voor een warme cottage stijl. Bekijk al onze persartikelen en kom tot rust in onze creaties!