kasteelvilla Oudenaarde - Marcotte Style
kasteelvilla Oudenaarde - Total Interior Design
Lees meer
Via een 3D voorstelling kon de bewoner van deze monumentale klassieke kasteelvilla zich meteen een idee vormen van de nieuwe frisse look die de interieurontwerper had voorgesteld. De grote gordijnen en vouwgordijnen werden meteen vervangen door een prachtige uitzonderlijke stof. De volledige kasteel villa kreeg een andere verflaag met een lichte taupe kleur. Rond een nieuw vierkantig tapijt in dezelfde kleuren werden er knusse salon sofa’s geplaatst.

Om het perfect te maken werden de zetels op maat gemaakt waardoor het salon eveneens vierkantig werd opgesteld met als salontafel in het midden een over dimensionale poef in de kleur van de eetplaats stoelen die iets lichter zijn. Dit kleurenspel is bewust gedaan er wat dynamiek in onder te brengen, met steeds een oog voor een rust aangevend gevoel.

 

De eetplaats stoelen werden vervangen door wat hedendaagse met dezelfde kleuren als het salon, maar in een lichtere tint. De bestaande kasten werden behouden en door de tapijten terug van kleur aan te passen met de rest wordt het gevoel van eenheid weeral geoptimaliseerd.

Twee nieuwe kristallen lusters pronken gracieus zowel in de living als in de eetplaats. Met enkele nieuwe decoratie objecten in nikkel wordt het geheel nog eens opgefrist en krijgt het interieur hierdoor een jongere frisse look.

Ook de orangerie of veranda werd door een paar passende meubelen tafeltjes en lampen omgetoverd naar een wat meer gezellige plekje, waar het aangenaam is om even een boekje te lezen of wat uit te rusten.

Dit is een voorbeeld waarbij in een echt klassiek interieur, met enigszins weinig ingreep, toch een totaal andere jongere sfeer en gezelligheid kan worden gecreëerd.