Landelijke woning Meerdonk - Marcotte Style
Landelijke woning Meerdonk - Total Interior Design
Lees meer
Bij de verbouwing van deze landelijke woning hebben de bewoners doelbewust gekozen om in éénmaal de volledige gelijkvloers in handen te geven aan Marcottestyle.  Men verbouwd toch meestal maar één keer in een leven en dan kan men het beter goed doen.

Er moest in ieder geval een nieuwe vloer komen en men heeft hier gekozen voor een LVT vloer die maar enkele millimeters hoog is. Zo moest men zelf niet de deuren afkorten en verkreeg men toch een prachtig resultaat.  De muren werden in een speciale taupe kleur geschilderd. Schitterend hoe de middagzon deze muren kleurt. Verder was het de bewoners belangrijk om er een warm en gezellige thuis van te maken. Zo werd er gekozen om met veel hout te werken. Er kwam aldus lambrisering tegen de muur in het verlengde van de radiatorenkasten.  Radiatoren zijn meestal niet aantrekkelijk en hier krijgt men dan juist het omgekeerd effect. De radiatorenkasten vloeien over in de lambrisering en dan weer verder tot in de grote nieuwe op maat gemaakte kasten.

 

Wij genieten nu veel meer van ons huis:

De muren werden ook aangepakt: voordien was er een muur in rode bakstenen die veel aandacht trok. Deze is nu volledig mooi gepleisterd en mee geschilderd. Zo komt men tot een rustige omgeving, waar alles bij elkaar past.

 

De keuken wordt nu een promptstuk:

Ook de keuken werd volledig vernieuwd. De vloer kreeg ook dezelfde houtlook als de woonkamer, en er werd een grote opening in de buitenmuur gemaakt voor een mooi venster tot op de grond.  dit heeft een enorme meerwaarde:  het licht komt hierdoor rijkelijk binnen en het lijkt alsof men midden in de tuin zit.

 

Het geheel heeft een eigen elan:

In de hal kreeg de oude trap van massieve eik een grote beurt. Deze werd volledig gezandstraald en met een witte matte vernis behandeld. Dit geeft nu een lichte, moderne en toch landelijke indruk.

Gezellig, warm en chic, een nieuwe thuis:

Het gezin vond hier een gedroomde thuis. Door de vakkundigheid van Marcottestyle is deze landelijke woning nu werkelijk een droomwoning geworden. En de bewoners zijn heel tevreden, wat ons persoonlijk altijd heel warm aan het hart voelt.

Het resultaat mag er dus zeker zijn; sober maar heel knus en gezellig.

Hier ziet u het voor en na spektakel en hoe we werken:

 

Later werd het boven verdiep in handen genomen:

De slaapkamer:

Verder werden een tiental kasten op maat gemaakt die er voor zorgt dat weinig plaatst wordt verloren. Bij kasten op maat wordt iedere hoek gebruikt.

Een studiekamer werd tevens gecreëerd en een grote opening in de muur met een nieuw venster laat nu wat aangenaam licht binnen en geeft een ruimtelijk effect:

Nog een kamer met ingemaakte kasten, die tevens als bureau kan dienen.

De kleine badkamer kreeg opeens een grote upgrade:

Voor en na is spectaculair: