Landhuis bij Leuven - Marcotte Style
Landhuis bij Leuven - Total Interior Design
Lees meer
Dit is “de” uitdaging voor een binnenhuis ontwerper om een huis, dat vroeger al werd omgebouwd vanuit een boerderij, nu om te toveren tot een stijlvol gezellig strakke cottage landhuis.

Niet steeds eenvoudig, daar men met veel bestaande elementen moet rekening houden en bepaalde mooie elementen ook zeker moet behouden. Zo werden de prachtige gewelven plafonds in rode bakstenen, die er in dit landhuis aanwezig waren, volledig belicht met een led strip en onzichtbaar weggewerkt in een houten gelambriseerde muur. Door de lambrisering en hier een daar een volledige muur te bezetten met hout krijgt men een warm landelijk gevoel. Dank zij de zachte aarde kleuren in ton sur ton te gebruiken krijgt men een iets meer zuidelijk gevoel in dit landhuis en komt men tot rust.

Alles werd aldus in één en dezelfde schakeringen van aardetinten gedompeld. Het nieuw meubilair past nu perfect in het geheel met aansluitende gordijnen die weeral in dezelfde nuances liggen qua kleur. Een groot deel van de keuken werd volledig nieuw op maat gemaakt en aangepast aan een bestaand gedeelte waar de deurtjes in dezelfde kleur werden geschilderd en waardoor het nu één geheel is.

Boven hebben we dan een bureel studeerkamer compleet op maat gecreëerd. Er werd gebruik gemaakt van edele massieve Franse eik gecombineerd met hout die een frisse speciale kleur heeft bekomen.

Een professionele studiebureau werd op het eerste verdiep ingericht. Twee burelen aan beide zijden met een grote werktafel in het midden geven een inspirerend gevoel om efficiënt te kunnen werken. Passende stores werden aangebracht om de sfeer in huis te houden.

Ook de dochter kreeg haar nieuwe kamer met een nieuw bed en passende gordijnen.

Daarna werd ook de wasplaats en een studiebureel onder handen genomen: