Luxemburg: Hedendaagse villa naar landelijke cocoon stijl - Marcotte Style
Luxemburg: Hedendaagse villa naar landelijke cocoon stijl - Total Interior Design
Lees meer

De titel in het interieurboek “Stijlvol wonen waarin deze villa uitbundig werd besproken met tekst en beeld, is een van de eerste grote realisaties van Marcottestyle.  Deze hedendaagse villa werd naar een landelijke cocoon stijl omgetoverd.  Dit was een echte uitdaging voor Marcottestyle. Een nieuwe kille nieuwbouw villa in Luxemburg tot een knusse cottage villa om te toveren.

De eetplaats en het salon maken deel van de living waar een open haard in het midden werd geplaatst.

De keuken: De meeste elementen werden behouden om de kosten iets terug te dienen. Zo heeft de interieurinrichter de keuken omgebouwd door enkel nieuwe panelen te plaatsen in cottage stijl.  Het kleur van het salon kan men nu ook terugvinden in de open keuken en is het salon en keuken één geheel geworden. Toch enkele nieuwe kleine kastjes en een kroonlijst geven de indruk van een totale nieuwe keuken. De keukentafel werd dan ook in dezelfde massieve eik uitgevoerd als de toog tussen de keuken en de living. Vandaar werd de lijn doorgetrokken tot in de eetplaats die dezelfde tafel in massief witte eik kreeg.

Een gevoel van eenheid is hierdoor wel echt een waardig genot. Alle muren kregen een mooi afgewerkte lambrisering en de iets te strakke, bijna moderne open haard kreeg een warme ommanteling in hout.

Alle kleuren werden op elkaar afgestemd en zo werd het donkere taupe – aubergine kleur boven de lambrisering aangebracht om te contrasteren met het plafond. De lambrisering zelf kreeg een lichtere kleur in soortgelijke reeks tinten. Door middel van maatwerk werden zelfs de kleinste details op elkaar afgestemd. Zo kon de interieur specialist alle muziek en Tv installatie weg werken in een meubel op maat. De villa werd dan ook wat aangekleed, niet enkel met onze collectie meubelen maar tevens met onze decoratie artikelen, waardoor de villa werkelijk een plotse heropleving kreeg. Door de herinrichting aan te pakken volgens de regels van de kunst, voelt deze voormalige kille villa, zich nu warm en genegen aan, die nu velen zal aanspreken en inspireren.

Het interieur heeft een cosy gevoel gekregen die zich zoals een warme deken omheen zich voelt.