Moderne inrichting villa in Wilrijk - Marcotte Style
Moderne inrichting villa in Wilrijk - Total Interior Design
Lees meer

Moderne inrichting:

Geen wonder dat deze sublieme totale verbouwing in het nieuw boek 2019-2020 van Patrick Retour “wonen met stijl” wordt ingelast. De villa werd volledig heringedeeld. De woning werd vervolgens tot een casco situatie herleid.

In de living werd de bar volledig door Marcottestyle ontworpen en vormt het meesterstuk van de ruimte. De grote lange witte moderne eettafel pas dan ook bij het geheel. Hierbij een tiental zeer comfortabele stoelen uit de collectie van Marcottestyle zelf, kleden het geheel warm aan.

Carte blanche met inspraak:

Marcottestyle kreeg van bewoners carte blanche om volgens hun welbepaald budget een perfect afgewerkt modern interieur te creëren.  Na de presentatie van een realistische 3D waren de opdrachtgevers en de opdrachtnemers direct op dezelfde golflengte.  Dank zij alle handwerkers onder een dak te hebben, kan Marcottestyle elke renovatie van A tot Z hartstochtelijk met passie een perfect werk afleveren. Dit steeds met enkel één en dezelfde verantwoordelijke persoon die alles opvolgt en maakt dat de bouwheer 100% tevreden is. De toiletten zijn ook wat design in de voorhoede van perfecte integratie.

Moderne hal:

Het idee was om één lijn door te trekken om een homogeen beeld te bekomen. Er werd gekozen voor zachte grijze tonen, met contrasterende wengé houten wanden. Het donker getint hout werd onderbroken door witte panelen in hoogglanslak. Dit maakt het heel wat frisser.  Sommige wanden zijn omkaderd door profielen in geborstelde aluminium. De afwerking is state of art en heel vakkundig aangebracht tot in de perfectie.

Een moderne keuken:

Een mooie en praktische keuken hoort uiteraard ook bij het totaalproject en om de lijn door te treken kreeg de keuken een zomerse look. Overal wit hoogglans lak zorgt voor een licht weerspiegeling en maakt de keuken iets ruimer. Juist omdat de oude keuken niet in evenredigheid was met de grandeur die de villa nu zou krijgen, werd een muur weggenomen en verplaatst van slechts 70 cm, waardoor de ruimte optimaal is geworden. Dit gaf de mogelijkheid om er een ruime eiland bij te plaatsen. Overal werden er TV geïncorporeerd op een subtiele wijze.

Aan de ene kant zijn is er een volledige wand met kasten op maat gemaakt. Via een verdoken deur in deze wandkast wordt de keuken verbonden met de homecinema of tv salon. Aan de andere zijde werd een nieuwe opening in de muur gemaakt om de verbinding te maken naar de eetplaats.  Na deze ingreep heeft men het gevoel dat deze nieuwe indeling altijd zo is geweest.

Luxe moderne homecinema:

Eens dat de deur is geopend naar de luxueuze homecinema, is de verrassing spontaan. Hier is het modern cachet wel alom aanwezig.   De originele design lamp uit Italië geeft de eerste indruk. De luchtige azuurblauwe tinten in het tapijt en kussens wordt doorgetrokken in de glossy wanden met lichte spiegeling. Een led-strip accentueert nog even de blauwe spiegelende band in de twee wanden. Verder de speelse gordijnen in “wave” zorgen voor een zomers gevoel.  Dank zij een speciaal systeem blijven de gordijnen steeds in dezelfde golvende vorm hangen.

Slaapkamers, badkamers en dressing in suite:

Het boven verdiep kreeg 3 grote slaapkamers met telkens in suite een luxe badkamer met toilet en grote inloopdouche en hiernaast ook nog een mooie dressing, in plaats van meerdere kleine ruimtes. De totaalinrichter startte dus van nul bij het bijeen puzzelen van de kamers. En met de stijlvolle aankleding kwam hij tot slot tot een pareltje van een interieur.

Steeds aan iedere slaapkamer is er een badkamer gekoppeld:

De tweelingsdochter krijgt dezelfde slaapkamer met dressing en badkamer als haar broer:

De badkamer van de dochter in suite:

De broer geniet van een wat meer stoere slaapkamer met dressing en badkamer in suite:

De badkamer van de jongen met wat donkere tinten:

De gastenkamer en bureel:

De verbouwing:

De verbouwing gebeurde in twee fasen: eerst het boven verdiep en een jaar later het gelijkvloers. Dit gaf voor de bewoners de mogelijkheid om ofwel beneden ofwel boven voorlopig tijdens de werken te leven. Dankzij bij Marcottestyle alles in één hand te hebben wordt er geen dag verloren.  De loodgieters werken aansluitend met de elektriekers, waarna de stukadoors direct verder alles perfect kunnen afwerken. Vanaf dat de chape droog is komen de parketeurs en alles loopt gesmeerd.

Onze tip:

Bij een totaalproject loont het om in een vroeg stadium al contact op te nemen met Marcottestyle, zo kunnen nodeloze kosten en werken worden vermeden, en alles loopt hierdoor zoals voorzien.  Bij Marcottestyle wordt steeds alles op plan vastgelegd zodanig dat fouten in principe niet mogelijk zijn.

Gezien op TV:

Een reportage door RTV Kempen & Mechelen en  AVS TV Waasland-Gent click hier even om de reportage te zien.

Voor en na spreekt tot de verbeelding:

Met de voor en na afbeeldingen beseft men duidelijk wat Marcottestyle voor u kan betekenen: overtuig uzelf.  Foto’s spreken meer aan dan woorden.