Villa bij Knokke - Marcotte Style
Villa bij Knokke - Total Interior Design
Lees meer

Alles in harmonie brengen en de betekenisvolle details zorgvuldig uitvoeren was de boodschap.  Deze villa was ingericht door de jaren geen met allerlei samengebracht meubilair, tapijten en andere voorwerpen. Het parketten vloer was donker en had wat vernieuwing en verjonging nodig.

De gordijnen waren eens vervangen, maar er werd nooit aan een zekere harmonie gedacht. De luster boven de eetplaats werd nu juist gecentreerd tegenover de eettafel en de dubbele deur.  Het salon heeft nu een gestroomlijnde perspectief bekomen.  Het salontafel heeft een massieve houten blad in Elm.  De kleine bijzettafeltje worden speels onder de grote centrale tafel geplaatst. Dit oogt niet enkel ordelijk en mooi, maar is daarbij nog heel praktisch.

Bij de samenstelling van de kleuren is gekozen voor het taupe onderbroken door lichte witte tinten.

 

Marcottestyle heeft aldus alle volumes, kleuren en perspectieven in harmonie willen brengen.  De teracota lampen werden ook afgestemd aan het geheel. Alle deze belangrijke details staan in de meest effectvolle balans met het instromend licht en schaduwen. Het zijn even zoveel aandachtspunten waarmee Marcottestyle altijd rekening mee houdt. Bij Marcottestyle kan men berusten op heel wat ervaring met dit soort totaalprojecten. Dank zij de gepaste adviezen en kennis resulteert een totaalproject steeds tot een vlekkeloze uitvoering van de de plannen.

Het bureel kreeg enkel nieuwe gordijnen en de oud kast en bureau werd gezandstraald en daarna wit geölied. Voor een optimale bescherming krijt het hout dan ook nog even twee lagen matte vernis.

Tegen de lange muur rond de open haard werd een perfect in verhouding afgemeten witte houten salonkast gemaakt. In het midden, boven de open haard schuilt zich de Tv. Verrassend zijn de gordijnen in een zeer zachte nobele stof, waarvan de kleuren volledig terugkomen in de muren en witte kasten. Hierdoor wordt continuïteit gecreëerd en gordijnen en muren worden één geheel.

Van de wat sombere en trieste slaapkamer werd door een kleine ingreep een gevoel gegeven van smaakvolle eenheid met nagedachte finesse. Hier spelen taupe grijs en beige tinten doorheen de bedsprei, gordijnen en muren een dominerende rol zonder echt opdringerig te zijn. Het ensemble geeft een heel rustig gevoel.

De kleine badkamer is door een volledige andere indeling opeens wat groter geworden.  Dit effect komt door de grote inloopdouche centraal op te stellen en de twee lavabo’s tegen het muurtje van de douche te plaatsen. Hierdoor krijgt men ook nog ruimte om lage kasten op maat tegen de lange wand te plaatsen. De radiator verdwijnt nu esthetisch tussen de twee maatkasten en vormen één geheel.

 

Om een idee te vormen van de metamorfose is het even de moeite om het plaatje van “voor en na” te bekijken.  Hierna bent u snel overtuigd.