Villa landelijke stijl – Antwerpen - Marcotte Style
Villa landelijke stijl – Antwerpen - Total Interior Design
Lees meer

Deze villa in landelijke stijl bij Antwerpen werd door Marcotte Style in 2005 volledig heringericht in landelijke stijl passend aan de omgeving. Sedert enkele jaren is dit ook de showroom woning geworden van Marcottestyle. Hier krijgt u het warm gevoel dat wij bij ieder nieuw project willen doorgeven. De afwerking, de kleuren, de harmonie in alle meubelen, kortom alles is in evenwicht.

De harmonie in de kleuren is zoals steeds geslaagd. Bij ieder totaalinrichting geeft Marcotte Style trouwens gratis kleuradvies. Deze villa werd ook gefilmd door RTL (zie fragment video villa Anvers) en staat in verscheidene boeken en magazines zoals in Homify international.

 

De Orangerie is doelbewust met heel lichte kleuren ingericht.  De algemene frisse witte kleur wordt enkele donkere lampkappen en decoratieaccenten gebroken:

Het tapijt op maat heeft hetzelfde kleur als de twee zetels en het lederen band past prefect met het leder van het antiek bureau. In de ruimte hiernaast worden er zo’n 20 lopende meter gordijnstalen gepresenteerd met meer als 3000 soorten stoffen, tapijtstalen met alle mogelijke kleuren en variaties en noem maar op.

Hierna volgt de keuken op maat waarbij steeds dezelfde kleuren gewoon doorlopen zoals de rode draad doorheen de woning.  De kastjes passen perfect aan beide zijden van het raam. Nochtans is het bij een bestaande woning niet altijd evident om dit zo te verwezenlijken. Hiervoor werden de kasten enkele centimeters meer of minder breed om zo te laten passen tussen de bestaande ramen, deuren en muren.  De eenheid wordt hierdoor volledig gewaarborgd. Men krijgt het gevoel dat alles werkelijk in evenwicht is, alhoewel ieder kast niet gelijk is. Men moet ook steeds rekening houden met bepaalde maten van het fornuis en toch nog juist naast de deur kunnen uitkomen en het gevoel geven dat alle maatkasten toch wel identiek zijn: Dit is pas echt maatwerk. Bij iedere keuken wordt op alles goed nagedacht.

De bibliotheek of tv-kamer bereikt men via het salon.  Deze aparte ruimte is heerlijk om er in alle rust een boekje te lezen of tv te kijken. Doelbewust is er maar één venster om de sfeer van de ruimte te verzekeren. S’avonds worden de zware tafta gordijnen toegetrokken en voelt men zich geborgen. Langs de ene kant zijn er maatkasten, en aan de andere kant achter en boven de sofa werd een lambrisering geplaatst. Dit is werkelijk een knusse ruimte.

De gang naar de garage werd landelijk en sober behouden.  Er is weinig decoratie en toch heerst hier een warm zuidelijk gevoel.

De algemene warme taupe kleuren werden doorgetrokken in het eerste verdiep. Hier krijgen de slaapkamers een herhaalde harmonie. Iedere slaapkamer krijgt  eveneens een badkamer in suite.

Een tweede slaapkamer in dezelfde kleuren past perfect in het harmonisch geheel van de villa.  De bed sprei of dekbedovertrek is hier weer volledig aangepast aan de verticale strepen van de badkamertegels. Badkamer en slaapkamer maken werkelijk één geheel.

Met nog enkele gastenkamers is de woning ook praktisch om in klasse te kunnen uitnodigen.

De master slaapkamer heeft dan ook niet enkel haar tv en passend bed sprei zoals in alle slaapkamers, maar tevens een grote praktische dressing.

Zoals de luxe het ook voorschrijft, heeft de master slaapkamer uiteraard ook haar badkamer in suite. Een typische landelijke badkamer met alle comfort. Op het tweede verdiep zijn er twee maal 15 lopende meter maatkasten in lak gespoten. Hier vindt u ook een verzameling van verschillende meubelen die Marcottestyle exclusief verkoopt.  Verder is er ook nog een ruimte van 75m² waar alle stoelen worden uitgestald.