Villa zuiderse stijl - Marcotte Style
Villa zuiderse stijl - Total Interior Design
Lees meer
Van een huis een thuis maken in een villa in zuiderse stijl, waar het buitenleven nog steeds het belangrijkste blijft is een geslaagde opdracht die Marcottestyle op 1000 km vandaan met glorie kon afwerken. Dit is een villa die niet te strak en niet te koel is, maar warm en gezellig. Een typische zuiderse stijl met veel overdekte terrassen met arcades en gewelven.

Dit is dan een villa die niet te strak en niet te koel is, maar warm en gezellig. Weeral is een binnenhuisinrichter een must. Een zuiderse villa moet vergroeid zijn met de natuur en haar omgeving. Vanaf het begin tot het einde heeft de interieurarchitect hier zijn raad gegeven. De veelzijdige terrassen vormen een beschutting tegen de zon. De oriëntatie van de villa werd op voorhand degelijk bestudeerd waar dan de terrassen rondom werden aangebouwd

De ene terras voor het ontbijt onder een palmboom die wat schaduw geeft bij de opkomende zon. De andere voor de avondzon en ene voor tijdens de volle middagzon. Steeds met een ander zicht en eventueel beschut van de wind.

Voor het hoofdkleur werd perzik wit gekozen. Zo kregen de ceramic vloeren dezelfde tinten. In dezelfde lijn zijn de gordijnen uitgekozen . Bij deze Tafta gordijnen horen dan ook stijlvolle wegbinders of embrassen met prachtige steunen in messing en nacre.

Hoewel deze realisatie een klassieke eigentijdse zuiderse stijl is, werd er toch gewerkt aan een doordacht concept. Nooit zult u opgescheept zijn met een reeds-gezien-effect.

Op alle punten is er gekozen voor unieke oplossingen. We zorgden hier wel ook voor vele variaties en afwisseling van materialen en verhoudingen wat een speels effect teweeg brengt.

Hierbij hoorde tevens een heuse vriendenhuis die volledig onafhankelijk werd gebouwd. De living kreeg 2 terrassen en de elegante moderne inox keuken werd gescheiden van de eetplaats met 4 rechtstaande natuurstenen muur van 2,5m hoogte op 1,2m. Aan de ene kant van deze muur heeft de architect dan enkele spiegels voorzien om het ruimtelijk effect te vergroten. De twee slaapkamers kregen ook elk hun badkamer in suite.