Lees meer

Long island stijl

Samen met de cottage stijl is long island stijl een van de belangrijkste stromingen binnen de overkoepelende landelijke stijl. Kenmerkende factoren van long island zijn een open design (open ruimtes), lichte kleuren zoals wit met accentkleuren rood en blauw, vaak met accessoires voorzien van streepjes- of ruitjes (bvb. bij linnen of katoenen kussentjes), maritieme invloeden, gebruik van porselein en houtsoorten van licht hout zoals teak, natuursteen, tegeltjes,… Kortom, long island is een frisse losse stijl waar je veel kanten mee op kunt. De maritieme invloeden (denk aan strandhuizen) roepen een vakantiesfeertje op. Frisse en goed gekozen bloemen kunnen dit effect nog versterken.

Meubelen voor long island stijl

De long island interieurstijl is een landelijke stijl die we bij Marcotte Style bijzonder goed beheersen. Onze collectie sofa’s, zetels, stoelen, kasten, bureaus en badkamermeubelen bevat talloze pareltjes die perfect passen in de long island stijl.

Marcotte Style: expert in long island stijl

Onze interieurontwerpers voelen als geen ander aan hoe eigentijdse landelijke meubelen in een bepaalde interieurstijl zoals long island kunnen worden ingepast. In onze interieurwinkel vindt u een fantastisch aanbod van meubels die tot hun recht komen in een long island interieur.

Long Island en de cottage stijl:

De twee stijlen leunen nauw bij elkaar en zijn beide afkomstig van strandhuis inrichtingen, waar heel veel wit geverfd hout bij te pas komt. Lichte tinten met brede witte balken en een brede lichte parketvloer is één van de kenmerken. Gezien bij de long island stijl steeds de terrassen op het gelijkvloers aanwezig waren, blijft dit een van de grootste kenmerken van deze stijl. Met de typische balustrade in wit geschilderd hout blijft het koloniaal gevoel volledig present.

Oorsprong:

De long Island stijl is eigenlijk een onderdeel van de cottage stijl uit Engeland. De long Island is oorspronkelijk het lang eiland aanleunend aan de stad New York, waar een mooi zandstrand is ontstaan.   Het westen van Long Island werd gekoloniseerd door de Nederlanders. Zij noemden het ‘t lange eylant. Het eiland maakte deel uit van de Nederlandse kolonie Nieuw-Nederland. Langs de lange kust zijn er tal van grote villa’s ontstaan met telkens in het begin dezelfde long Island stijl.