Lees meer

Retro design interieur

Naast het innovatieve aspect van de meubelen is de uitdrukkelijke link tussen heden en verleden heel boeiend. Hier gaat men ergens, zoals bij de Metropolitan stijl, de vrijheid creëren om decoratie, kleuren en materialen uit enkele stijlen te combineren, zonder dat dit storend werkt. Integendeel: het retro design zal het waardevol antiek wat jonger en frisser maken. Een retro interieur met hier en daar hedendaagse of modern meubelen is zelfs heel stijlvol!

Kenmerken van retro design interieur

In tegenstelling tot de Metropolitan stijl, die veel glitter en glamour, metallic en glaseffecten gaat verenigen, gaat een innovatief retro stijl interieur meer de sobere chique kant op en worden de bestaande antieke meubelen, voorwerpen of muurornementen opgewaardeerd door deze in een hedendaags kader te brengen. Het blijft een voorname stijl met rijkelijke gordijnen, decoratie, meubelen gemengd met wat meer hedendaagse elementen. Deze inrichting kan echter zo modern of klassiek zijn zoals u zelf wenst.

Een herenhuis met een retro design interieur:

Een herenhuis met een nostalgisch verleden moet men respecteren en in eer herinrichten. Bij een renovatie van zo’n statische woning zijn uiteraard enkele antieke meubelen een vereiste. Een gerenomeerde interieurinrichter zoals Marcottestyle is de beste geplaatst om een herenhuis al zijn eer te behouden en zo’n woning opfleuren met fris nieuwe schilderwerken. Hierbij zal zeker de decoratie met mooie gordijnen en tapijten het interieur opwaarderen. Marcottestyle weet als geen andere hoe de retro of klassieke stijl te combineren met wat meer jonge frisse elementen zonder te overdrijven.