Lees meer

Restaurantinrichting

Productie in eigen handen:

Met onze eigen productie via partnership van maat meubelen, kan Marcottestyle alle stoelen, banken en zetels volledig op maat maken voor een perfecte restaurantinrichting.  Hierbij kunnen we zelf de zetels of stoelen in dezelfde stoffen of kunstleder tot fijn Italiaans leder matchen met de gordijnen of tapijten tot de wandbekleding toe.

Comfortabele stoelen in een restaurant samen met een goede akoestiek door mooie gezellige gordijnen zal het perfecte diner zeker nog meer doen slagen.

Groothandelprijs:

Als restaurateur krijgt u uiteraard bij Marcottestyle een VIP groothandelprijs. Het gaat uiteindelijk ook over onze visitekaartje en toch wat omzet. Daarbij is het design wel van primordiaal belang.

De Hemelhoeve Brasschaat:

Er werd aan de bestaande hoeve naast het kasteel van Brasschaat een grote orangerie van 320m² bijgebouwd met een mooi parket en akoestisch zwart plafond.  Hier komen de stoelen van Marcottestyle in drie kleuren goed tot hun recht.  De fluwelen stof van deze prachtige comfortabele stoelen werden met een speciaal procedé geïmpregneerd tegen vuil, zowel wijn als koffie druipt er gewoon af.  Als eyecatcher werd een boom met een diameter van liefst 5 meter voorgesteld met vergulde bladeren. Daarnaast is nog een pub ingericht van 150m² en een terras van 220m². Nog eens een prachtige realisatie:

 

Het interieur design:

De inrichting van je horecazaak bepaalt voor een groot deel het gevoel dat klanten krijgen bij het binnenkomen. Eerst wordt er een moodboard opgesteld waardoor uw wensen, smaken naar voor komen. Dit noemt men de “look & feel” bepaling. Mocht u zelf geen gevoelsvoorbeelden vinden helpen wij u hiermee en stellen u een hoop foto’s voor waar u in zich kunt vinden. Hier kan de ene foto uitsluitend de gezelligheid weergeven die u beoogt, of de andere kan enkel de voor u perfecte kleuren weergeven en nog een andere foto kan een totaalplaatje weergeven. Zo zijn we op dezelfde golflengte en kunnen we u doelgericht direct een perfect voorproject opmaken.

 

Wat doen we:

Een restaurant inrichting gaat van nieuwe plafonds met speciale verlichting, akoestische vloeren tot volledige aankleding.  Niets kleed meer aan dan mooie warme gordijnen. Hier is Marcottestyle de specialist: Meer als 3000 soorten stoffen kunnen we aanbieden. Mooie tafta stoffen tot zijden stoffen of sterke polyester stoffen, die als pure zijde aanvoelen zijn mogelijk. Brandvertragend is ook wel een troef die we hebben.

Kijk even naar onze renovaties om u te overtuigen wat Marcottestyle voor u zou kunnen betekenen.

Hieronder vindt u een inrichting bij de Kinopolis in Antwerpen: Restuarant AXXES:

Comfort, warmte, gezelligheid en sfeer:

Voor iemand die een luxueus of gewoon gezellig restaurant opzoekt is het interieur samen met het eten, het belangrijkste. Een diner met een heerlijk etentje is pas volkomen geslaagd als de sfeer en gezelligheid er ook is.

Hoe gaan we te werk:

  1. Moodboard; zoals reeds besproken is dit een heel belangrijke eerste stap om direct een goed voorontwerp op te kunnen maken waarbij u zich direct kunt terugvinden en in dezelfde richting kunt aanpassen.
  2. Grondplan opmaken: De indeling voor een goede restaurantinrichting is primordiaal. Hoe de tafels niet te dicht van elkaar kunnen staan om zoveel mogelijk gasten te ontvangen maar waarbij de kelners gemakkelijk kunnen werken. Hier is de discretie ook wel van belang en soms zijn de gasten wel graag dicht bij onbekenden en soms niet. Hierbij komt de ruimte indeling ook bij te pas zoals de zaal met tafels en stoelen, de keuken en de toiletten.
  3. Meubilair en gordijnen: Alle comfortabele stoelen worden op maat gemaakt, waarbij de kleuren aangepast worden aan het totaalplaatje samen met de gordijnen.
  4. De verlichting: Marcottestyle koopt enkel direct bij de fabrikant en laat heel veel op maat produceren om telkens iets persoonlijk en individueel te kunnen voorstellen. Ieder restaurantinrichting moet uniek zijn. De kleuren van de muren beïnvloeden het licht zodanig dat we steeds de perfecte balans zullen betrachten. Onze lichtspecialisten zullen u zeker hierbij positief verrassen.
  5. Toiletten: Dit is eigenlijk een visitekaartje van uw restaurant. Een mooie propere toilet doet denken aan een propere keuken. De gezellige sfeer moet zeker worden doorgetrokken tot in het toilet met eventueel muziek om de ambiance niet te breken.
  6. Opbergkasten: Soms wordt hier niet aan gedacht. Nochtans is bij ieder restaurant inrichting ergens passende kasten of dressoirs nodig om het bestek en alle andere spullen op te bergen. Ook een prullenmand en schoonmaakmiddelen of servieten zijn dagelijkse kost. Ook een mooie plaats voor sterke dranken kan interessant zijn bij de indeling van het restaurant.
  7. Koelkasten: Enkele wijnkoeler in het restaurant zelf is soms een eyecatcher, maar meestal wordt dit naast of bij de keuken buiten het zicht van de gasten geplaatst.